DOBRODOŠLI U ŠKOLSKE KLUPE!

Pocetak_sk_god

Dragi Hlapićevci, dragi prvoškolci,

pozdravljamo vas sve na početku školske godine!

Za prvoškolce, ovo su dani susreta s puno novih stvari: novim prijateljima, novim iskustvima, novim znanjima, ali i novim obavezama. Kao što vaši roditelji svakoga jutra kreću na posao, tako sada i vi dobivate svoju obavezu: da svoje školske zadatke obavljate redovito i na način kako to najbolje možete.

U prvim danima škole, na putu do škole će vas vjerojatno pratiti netko stariji: roditelji, djedovi i bake, braća i seke. Upozoravat će vas na mjesta gdje se skrivaju opasnosti u prometu, podsjetiti kako prijeći cestu preko zebre i dok je na semaforu upaljeno zeleno svjetlo i što znače prometni znakovi koje ćete sretati na putu do škole.

Kada u prometu vidite nešto što ne razumijete ili ne znate kako se ponašati Hlapić savjetuje: PITAJTE odrasle! Ovo su dani kada morate savladati samostalno kretanje u prometu od kuće do škole i nazad kako biste u svoje klupe uvijek stizali sigurni.

Naši Hlapićevci koji se u svoje klupe vraćaju, sigurno se raduju ponovnom susretu s razrednim prijateljima, dobroj atmosferi na nastavi i druženjima tijekom odmora. Torbe su sve teže, gradivo ozbiljnije, ali su zato i znanja sve zanimljivija.

Kao i svake godine akcija “Poštujte naše znakove” koja ove jeseni slavi 30. rođendan (!), poziva sve sudionike prometa na poseban oprez, a najmlađe podučava prometnim praviima i značenju prometnih znakova. Stariji Hlapićevci već sigurno dosta toga znaju, ali eto prilike ponoviti i naučiti još nešto novo. Ukoliko se u sredini gdje živite održavaju neke aktivnosti pod tim sloganom – aktivno se uključite jer se na primjerima najbolje uči.

Za sve vas vrijedi pravilo da je uvijek bolje krenuti u školu malo ranije kako se ne biste morali žuriti i kako ne biste u žurbi postali nemarni u prometu koji krije mnoge opasnosti.

Hlapić, Gita i njihovi prijatelji žele ti veseo i sretan početak školske godine!

Recent Posts